Nya ESPRIT ProfitTurning kombinerar traditionella skärstrategier på en svarv med trokoidal-rörelser.

ESPRIT 2016 har en ny innovativ strategi för höghastighets grovsvarvningsbearbetning, kallad ProfitTurningTM som implementerar ESPRIT:s nya Physics-Based Cutting Engine. Medan traditionella skärstrategier bara tar hänsyn till geometridelen, så skapar ProfitTurningTM en verktygsbana som överväger flera skärfaktorer och maskinegenskaper vilket påverkar bearbetningsprestandan. ”ESPRIT 2016:s ProfitTurningTM förbättrar anmärkningsvärt spånkontroll på hårda material, såsom titan och Inconel. Dessutom minskar ProfitTurningTM oregelbundna skärkrafter och vibrationstendenser. Nettoresultatet är en drastisk minskning av cykeltiden, upp till 50 % mer jämfört med traditionella skärmetoder”, säger Cedric Simard, Global Marketing & Communication Director på DP Technology.

Simuleringshastighet spelar också en central roll i enCAM-programvara och ESPRIT fortsätter att ligga i framkant när det gäller accelererande simulering utan att kompromissa med noggrannhet eller stabilitet. ESPRIT 2016 inkluderar ökad simuleringshastighet och högre kvalitet på ytfinheten vilket sparar värdefull tid.

Avancerade verktygsinställningar i ESPRIT 2016 ger CAM-programmerare förbättrade lösningar för verktygshantering. Ytterligare Barrel Tool Support har också utvidgats till att omfatta fler 5-axliga och 3-axliga skärcykler. Cloud-Enabled ESPRIT stöder dessutom MachiningCloud-appen, som gör det möjligt för användare att hämta ideala skärverktygslösningar och importera dem direkt i ESPRIT med lätthet.

ESPRIT 2016 har också förbättrade CAD-igenkänningsfunktioner för att korrigera och upptäcka eventuella allvarliga osynliga defekter i importerade CAD-modeller. Dessutom kan användare nu redigera eller ta bort radier eller extrahera en kurva från radien som en verktygsdrivkurva i bearbetningsoperationen. Nya Hål Feature igenkänningsfunktionen i ESPRIT 2016 omfattar automatisk upptäckt av olika typer av komplexa hål och namnger dem därefter. ESPRIT mäter också krökningsvinkel i öppna hål, vilket gör komplex borrning mer exakt och produktiv.

Trådgnistningsförbättringar i ESPRIT 2016 gör grovbearbetning lättare och förlänger verktygslivslängden. Den valbara Cut-Off frigången i ESPRIT anger ytterligare frigång för cut-off rörelser för att minska mängden slipning. En annan ny trådgnistningsfunktion är Optimera första Cut-Off, som skyddar tråden från att träs om där det inte finns något förborrat trådhål.

5-axliga flödesfeatures i ESPRIT 2016 eliminerar oönskade dyk-typs rörelser i Swarfcykler, och jämnar ut eventuella dolda fel i Spiral finskärs detaljytor. Matningshastigheten för Spiral Roughing kan nu också ökas för icke-skärande rörelser för att spara skärtid. ESPRIT 2016 accelererar bearbetning med ökad simuleringshastighet och innovativa skärstrategier som sparar programmeringstid och optimerar vinsten.

(a) Innan borttagande av radien
(a) Innan borttagande av radien
(b) Efter borttagande av radier
(b) Efter borttagande av radier

 

 

 

 

 

 

 

Ta bort radier från alla CAD-modeller för att göra det möjligt för verktygsradien att bilda radien under bearbetning i ESPRIT 2016.

Den nya håligenkännings featuren i ESPRIT 2016 känner automatiskt av olika typer av hål, inklusive partiella och koaxiala hål och namnger dem därefter.
Den nya håligenkännings featuren i ESPRIT 2016 känner automatiskt av olika typer av hål, inklusive partiella och koaxiala hål och namnger dem därefter.
När hål delar samma axel, kommer de att behandlas som en enda hål feature med ESPRIT 2016:s nya håligenkännings feature.
När hål delar samma axel, kommer de att behandlas som en enda hål feature med ESPRIT 2016:s nya håligenkännings feature.

 

 

 

 

 

 

 

(a)
(a)
(b)
(b)

 

 

 

 

 

 

 

Med den nya Max trokoidal bredd-parametern i ESPRIT 2016 kan användare nu justera bredden på trokoidala rörelser från bredd (a) till trånga passager (b) med ESPRIT:s ProfitMilling-strategi för att generera trokoidala rörelser för valfri storlek eller formficka.

Om ESPRIT
ESPRIT är en global ledare inom högpresterande CAM-mjukvara (Computer-Aided Manufacturing). ESPRIT är en molnbaserad CAD/CAM-programvara som är kompatibel med ett komplett utbud av verktygsmaskiner i ett brett spektrum av branscher. ESPRIT levererar kraftfull och komplett programmering för 2-5 axlig fräsning, 2-22 axlig svarvning, trådgnistning, fleroperationsbearbetning, mill-turn, Swiss-turn och B-axel verktygsmaskiner, och höghastighets 3 och 5-axlig bearbetning. Genom att erbjuda fabrikscertifierade postprocessorer, exakt G-kod, och kundsupport i världsklass är ESPRIT den ultimata lösningen för verktygsmaskiner

Om DP Technology Corp.
DP Technology Corp., som utvecklar ESPRIT CAD/CAM-programvaran, har sitt globala huvudkontor i Camarillo, Kalifornien, och produktutveckling i Kalifornien, Florens, Italien, och Berlin, Tyskland. Försäljnings- och support verksamhet finns i Europa, Asien och Nord- och Sydamerika.
För ytterligare information om DP Technology och ESPRIT, ring +33 467 64 99 40, eller skicka ett mail till esprit.europe@dptechnology.com, eller besök bolagets hemsida www.espritcam.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here