Spinner och Iso Tool har ingått ett exklusivt avtal om att sälja automatiska avgradning/poleringsmaskiner på den svenska marknaden. Tekniken är mycket effektiv och miljövänlig och samt extremt enkel i sin hantering. Tekniken bygger på att elektromagneter roterar med en snabb hastighet och sätter fart på härdade gradningspinnar i rostfritt stål som finns inuti behållaren tillsammans med detaljerna som skall gradas eller poleras. Pinnarna roterar då runt detaljerna med en hög frekvens och slår på så vis bort graderna, samt om kulor blandas in i mediat får man även en poleringseffekt som förbättrar ytorna. Pinnarna nedan kallat gradningsmedia är ytterst små i storlek. De minsta är Ø0,2x5mm. På så vis tränger pinnarna in i material även med små korsande hål och gradar dessa både invändigt och utvändigt. Det finns även kulor som media som ger en polerande funktion om dessa blandas tillsammans med gradningsmedia. Processen är mycket miljövänlig och kan köras torrt samt vått då man använder sig av en GHS godkänd skärvätska som gör att poleringseffekten blir ännu bättre samt att magnetiska material kyls av under gradningsprocessen. Vätskan gör även så att dammet och bortslipade grader binds samt att detaljerna har fått ett rostskyddande beläggning från rostskyddet i vätskan.

Iso2Iso3Maskinen finns även att tillgå med en cryo-tillsats där detaljerna läggs i ett slutet utrymme som fylls med flytande kväve innan processen startar. Cryo-tillsatsen används till mycket mjuka plaster samt gummidetaljer där den vanliga tekniken inte går att tillämpa pga flexibiliteten i materialen. Cryo tekniken fryser då detaljerna varpå de blir hårda och gradningsbara.iso1

Maskinerna finns i flera storlekar från att hantera 2kg material upp till 12kg per körning. Tiden för gradningen beror helt på vilket material som skall gradas samt hur stora graderna är. Men i regel tar varje körning av detaljer med lättare grader ca 5minuter och svår gradbildning upp till 30minuter i svåra material.

Spinner eliminierar all tidskrävande och kostsam manuell gradning.

Tekniken och en av maskinmodellerna kommer att visas på Elmia Verktysmaskiner 10-13maj i Jönköping. Vi välkomnar intresserade att ta med sig komponenter för provgradning/polering på plats.

ISO TOOL AB 

TEL: 044-245570

WEB: www.isotool.se

Mail: info@isotool.se

Estridsväg 17  Fax: 044-245540

SE-291 65 Kristianstad

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here