Ny servopress säkrar produktionen. Thomas Stein, teamledare och Magnus Sandberg, vice vd för MP bolagen Industri visar upp den nya servopressen från AIDA tillsammans med Gerhard Hansson, Din Maskins produktansvarig för pressar och bandmatning och Johan Söderberg, försäljningsansvarig distrikt 3 vid Din Maskin. Till höger står Stefan Brinkhammar, operatör på MP Bolagen Industri.

När industriföretaget MP bolagen Industri AB, som i många år har samarbetat med Din Maskin, tog beslut att investera i en ny kraftfull presslinje föll valet på en servopress från Din Maskins nya samarbetspartner italiensk-japanska leverantören AIDA. MP bolagens största maskininvestering någonsin, sett till helheten, är också den första servopress från AIDA som har installerats i Sverige.

Utanför Vetlanda, strax innan Ekenässjön ligger MP bolagen Industris 29 000 kvadratmeter stora produktionsanläggning där de utvecklar och tillverkar ett brett sortiment av egna produkter inom kabelförläggning till den nordiska elbranschen. Produktionen omfattar pressning, svetsning, lackering och packning där mer än 95 procent tillverkas mot ett lager för att snabbt kunna tillgodose marknadens behov. Företagets målsättning är att vara en av branschens absolut bästa leverantörer avseende kvalitet, leveranssäkerhet och kundservice.

– Då krävs en hög kvalitet på maskinerna i produktionen, och hösten 2018 kände vi att det var dags att investera i en ny press. Vår nya 630T servopress från AIDA och coilhanteringsutrustning från Dimeco säkerställer vår produktion och tillgänglighet, vilket är en trygghet för oss och våra kunder, förklarar MP bolagen Industris vice vd Magnus Sandberg.

– Vi får även möjlighet till kapacitetsökning och har förbättrat säkerheten och arbetsmiljön för våra anställda. Med 630T har vi spänt bågen rejält och köpt en större maskin än vad vi behöver idag, och kan nu utvecklas i framtiden.

MP bolagens historia började 1953 när ingenjören och entreprenören Werner von Seydlitz grundade Firma Metall och Plast som skulle bli hans livsverk. Werner von Seydlitz intresse och kunskap inom olika områden har gjort att MP bolagen idag består av fyra bolag – MP bolagen i Vetlanda AB som förvaltar fastigheter, värdepapper och jord- och skogsbruk, MP bolagen Skogsindustri AB med import av vedråvara till skandinavisk cellulosa- och pappersindustri samt rederiverksamhet, MP bolagen Forest Shipping Spolka z o.o. med servicekontor i Polen för rederiverksamheten och MP bolagen Industri AB som förutom produktion av kabelförläggning har en egen verktygsavdelning för konstruktion och tillverkning av pressverktyg.

– Där konstruerar och tillverkar vi våra egna verktyg, bland annat till vår nya servopress. Det är en stor styrka att ha en sådan avdelning i företaget. Kör vi sönder ett verktyg kan vi snabbt få fram ett nytt. Totalt är det runt 40 verktyg som ska tillverkas till vår nya servopress och nu i sommar ska vi vara färdiga med de 15 mest kritiska.

– Annars jobbar avdelningen, som består av tio verktygsmakare, mest mot externa parter. Runt 80 procent av omsättningen är extern tillverkning av klipp-, bock-, drag- och följdverktyg samt framtagning av prototyper för produktion av fordon och vitvaror, säger Magnus Sandberg.

Innan Werner von Seydlitz gick bort 2016 var hans vilja att MP bolagens olika verksamheter skulle fortsätta drivas i hans anda och att samtliga aktier skulle övertas av en stiftelse för att säkerställa företagens framtid.

– Vi kommer även i fortsättningen att drivas utifrån ett långsiktigt perspektiv med korta beslutsvägar. Det innebär att vi kan fortsätta göra långsiktiga investeringar i produktionen på MP bolagen Industri.

Större delen av produktionen tillverkas till den nordiska marknaden med en mindre export till övriga Europa. Oavsett om det är material eller maskiner så handlar företaget främst med svenska leverantörer, bland annat med Din Maskin där samarbetet går flera decennier tillbaka.

– Vi är såklart öppna för utländska maskintillverkare, men när det kommer till leverantörer är vi väldigt lokalpatriotiska. Genom åren har vi haft ett väldigt bra samarbete med Din Maskin som bara ligger tio mil bort.

För att klara tyngden på 630 ton sänktes golvnivån under pressen och ett nytt fundament gjöts. Allt skrot leds ner i utrymmet under pressen och sedan ut genom produktionshallens vägg, vilket har minskat bullernivån.
Nu kan MP Bolagen producera 30 bärok i minuten, tidigare kapacitet låg på 10 bitar i minuten. Med servopress kan operatören sänka hastigheten och ändå köra med full energi.
Bärok för upphängning av kabelstegar som har hålklippts och bockats i pressen.
Coilhanteringsutrustning från Dimeco med kapacitet för stålband upp till 15 ton. Bandmatningen klarar en bandbredd mellan 50 och 1150 millimeter, och en tjocklek mellan 0,7 och 5 millimeter.
MP-bolagen använder en bandbredd på mellan 50 och 750 millimeter, och i servopressen kan det sitta verktyg med storlek på upp till 1500 x 3000 mm.

– Vi ser nyttan med en personlig relation, tillgänglighet, snabb service och att vi kan ta alla utmaningar på svenska, det underlättar för all personal.

Sedan början på 1990-talet har Din Maskin bland annat levererat kantpressar, robotcell och gradsax till MP bolagen Industri från varumärken som Dimeco och Starmatik. Redan för tio år sedan började MP bolagen Industri flagga för att de på sikt skulle behöva ersätta sin gamla pressline, specialbyggd för verksamheten, med en ny kraftfull press på 350 ton. För två år sedan var det dags att realisera planerna på en ny press.

– Vi hade gått från ett skift till två med den gamla maskinen men när vi såg hur volymerna fortsatte att öka insåg vi att det skulle vara alldeles för osäkert att köra tre skift med den gamla maskinen.

– Med tanke på att vi körde viktiga tillbehör, som behövs för att sätta upp våra kabelstegar, i pressen så hade vi inte råd med ett längre driftstopp. Kan vi inte leverera tillbehören får vi inte heller leverera kabelstegar. Det var dags att investera.

Samtidigt som MP bolagen Industri satte ihop ett team som undersökte faktorer och framtida behov hade Din Maskin inlett ett nytt samarbete med den italiensk-japanska maskintillverkaren AIDA som ny agentur på den nordiska marknaden. I sin produktportfölj har AIDA en 630T servopress som i grunden är en standardmaskin men som kan bestyckas med olika tillbehör och funktioner. Maskinen matchade de krav och kriterier som MP bolagen Industri hade tagit fram inför sin maskininvestering.

– Servopressar av den här storleken är sällsynta, och när vi pratade med verktygsmakare och kollegor i branschen sa många att om man ska vara med i toppen av näringskedjan så är det servopress som gäller, förklarar Thomas Stein, teamledare för produktionen som har arbetat på företaget i mer än 35 år.

– Det finns många fördelar med servopress, bland annat får vi mindre servicekostnader eftersom den saknar kopplingar och har få rörliga delar som kan slitas.

Gerhard Hansson, Din Maskin, vid den tunga 500kW-motorn som är direktkopplad med drivningen och sitter högt upp på maskinen. Motorn drivs av nio servosystem där överflödsenergin återförs till systemet med hjälp kondensatorpaket i ett energibesparande syfte.

Strax innan jul 2018 bestämde sig MP bolagen Industri för att investera i maskinen, och
i och med att tekniken är relativt ny så blev deras servopress den första av sitt slag att installeras
i Sverige. Gerhard Hansson, produktansvarig för pressar och bandmatning vid Din Maskin berättar att servopress är en stor innovation i pressvärlden.

–  Tekniken och kvalitén är på en annan nivå, bland annat kan du korrigera hastigheten på ett sätt som inte går i en mekanisk press och bygga egna presscykler. Styrsystemet är i grunden baserat på Siemens och drivlinan är tillverkad och utvecklad av AIDA. MP bolagens maskin är anpassad efter deras behov av plåttjocklek, bandbredd och storlek på bordet.

Förutom servopress investerade MP bolagen i en coilhanteringsutrustning från Dimeco för hantering av bandbredd på 1300 millimeter och coilvikt på 15 ton, och genom detta projekt har Dimeco och AIDA hittat ett nytt samarbete.

– På Din Maskin har vi lagt en del tid på att synka ihop ett samarbete och nu har AIDA levererat flera linjer i Europa tillsammans med Dimeco. Bandmatningen är integrerad i pressens multitouchskärm så operatören behöver bara arbeta från en skärm.

– I väntan på leverans besökte personal från oss och MP bolagen AIDA:s fabrik för utbildning på styrsystem och maskinens olika delar, säger Gerhard Hansson.

Innan maskinen levererades sänktes golvnivån på den plats där servopressen skulle stå med nästan tre meter och ett nytt fundament gjöts för att klara tyngden. Hallen fräschades upp och fick ny belysning. Strax efter semestern 2019 levererades 630T och coilhanteringsutrustningen på sju trailers.

– Det italienska montageteamet var här i cirka åtta veckor och allt gick enligt plan. Förutom att maskinen fungerar som den ska är jag väldigt nöjd med att det var ordning och reda under byggtiden. Där ska AIDA, Din Maskin och vår egen personal ha en stor eloge, anser Magnus Sandberg.

– Ser vi till hela processen är detta vår största maskininvestering någonsin.

I takt med att pressverktygen blir färdiga kommer allt mer produktion att läggas i servopressen. Strax innan covid-19:s utbrott upplevde Magnus Sandberg en fortsatt tillväxt inom byggbranschen, den sektor som köper merparten av produkterna inom kabelförläggning.

– Vi ser positivt på framtidens byggmarknad och därmed företagets möjlighet att utvecklas i framtiden. I det korta perspektivet kan vi säkert påverkas av lägre volymer i och med covid -19 och framflyttade byggstarter, men våra nya satsningar inom investering och byggnation står intrimmat och klart då det vänder uppåt igen. Då tror vi oss behöva både effektiv maskinpark och mera ytor.

Mitt under covid-19 meddelade MP bolagen Industri att de utökar produktionsanläggningen med ytterligare 5300 kvadratmeter till nya kontor, matsal, omklädningsrum och framförallt stora produktionsytor.

– Genom att öka ytan får vi in fler maskiner, bland annat en ny maskin på 26 meter som vi har upphandlat, och vi slipper gå över i ett större nattskift. Vår grundfilosofi är att medarbetarna mår bäst av att arbeta dagtid.

– I vintras investerade vi även i en solcellsanläggning på 3000 kvadratmeter på vårt tak som täcker 20 procent av vårt årsbehov, säger Magnus Sandberg.

Tekniken möjliggör för operatören Stefan Brinkhammar och teamledare Thomas Stein att bygga egna presscykler. Eftersom bandmatningen är integrerad i systemet kan de även styra bandmatningen från servopressens multitouchskärm.

Mer information:
www.dinmaskin.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here