Värmländska Edeco Tool femårsfirar samarbetet med kinesiska Gesac med ett nytt sorti-ment av korthålsborr. Nya GHD-S, som presenterades redan vid Gesacs partnerkonferens i oktober 2019, har väckt stort intresse inom verktygsvärlden och lanseras nu på allvar på den svenska marknaden.

GHD-S är en vidareutvecklad version av Gesacs världssuccé GHD som introducerades redan 2014 och som 2017, i Edecos regi, gjordes tillgänglig för den svenska industrin.

– GHD-borret är fortfarande en storsäljare som kommer att finnas kvar hos våra kunder, berättar Fredrik Carlsson, Edecos försäljningschef.

Den nya S-versionen använder grundtekniken och de patenterade vändskären från sin föregångare. Möjligheten att kunna använda samma skärtyp för borrets båda vändskär kvarstår, vilket är en uppskat-tad fördel för operatören.Den nya modellen har samtidigt vidareutvecklats på flera väsentliga punkter.

  • Borret har en helt ny kylteknologi med dubbla kylkanaler som följer borrets spiral. Kylkanalernas öppning har likaså fått en ny placering. Förändringen innebär förbättrad spridning av kylvätskan, bättre kylning och en avsevärd förhöjning av borrets livslängd.
  • Den nya borrkonstruktionen ger också ett styvare borr och förbättrad balans mellan centrumskär och periferiskär. Den nya designen ger stabilare processer, bättre skärförlopp och förbättringar av hålkvaliteten.
  • En tredje förbättring är borrkroppens ytbeläggning där nya materialval medverkar till reducerad fällning av metalljoner i kylvattnet och därigenom en minskad påverkan på miljön.

– Vi känner oss trygga i att det nya borret lever upp till förväntningarna, fortsätter Fredrik Carlsson. Gesac har som vanligt testat produkterna extremt noggrant och utfallet är mycket positivt. I över 80% av testerna visar nya GHD-S ett bättre utfall än konkurrerande borr.

Det nya korthålsborret är ett utmärkt alternativ vid håltagning i ventiler, lager och styrspindlar men också vid produktion av cylindrar och olika typer av axlar. Liksom sin föregångare förväntas därför GHD-S att tas gott emot av fordons- och verkstadsindustrin.

GHD-S i längderna 2D-5D i diameteromfånget Ø14-40 mm finns redan idag på Edecos lager och kommer fortsättningsvis – sida vid sida med sin föregångare GHD – att levereras med hög leveranskapacitet

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here