Scandinavian Carbide Companys (SCC) affärside är att tillhandahålla hårdmetall för tillverkning av verktyg och slitdelar samt därmed förenlig verksamhet.

Mikael Gyllhamn, Grundare av SCC, avslutar i dagarna sitt konsultuppdrag med att understödja fusionen av sitt gamla bolag Dorato Tools AB med Sjöborgs Maskin AB. ”Från månadsskiftet juni / juli kommer verksamheten i SCC att växlas upp då allt fokus nu kan läggas på det nya” säger Gyllhamn.

SCC blev i november förra året ZCC:s (Zhuzhou Cemented Carbide) representant i Skandinavien för att sälja deras program av hårdmetall.

ZCC är världens största tillverkare av hårdmetallprodukter och har Europas största lager av hårdmetallprodukter i Düsseldorf, Tyskland.

ZCC ska inte förväxlas med det för många redan bekanta ZCC-CT som är dotterbolaget som säljer skärande verktyg. ”Det var genom mitt samarbete med ZCC-CT i Dorato Tools som jag kom i kontakt med ZCC. Mångårig erfarenhet av den goda kvaliteten i verktygen, gjorde att vi nu vågar sticka ut hakan och borga för hårdmetallprodukterna. Försäljningen av ZCC-CT i Sverige hanteras numera av Sjöborgs” fortsätter Gyllhamn.

Redan sedan årsskiftet är vår webshop www.carbide.nu på plats. Där säljer vi framför allt hårdmetallstavar från ZCC.

Återvinning av hårdmetall är ett område som vi jobbar starkt med att utveckla. Vi har redan nu samarbete med en svensk återanvändare av skrot. Vår målsättning är att återvinna större volymer än den hårdmetall vi säljer ny. På så sätt bidrar SCC till ett positivt kretslopp.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here