EAB är ett familjeägt företag som ligger i Smålandsstenar. De arbetar inom tre produktområden: Lagerinredningar, Portar och Stålbyggnader. All konstruktion, produktion och utveckling sker i Smålandsstenar, men man har idag hela världen som marknad. Företaget startades 1957 och de har idag 215 medarbetare.

EAB investerar nu i en laserskärmaskin, Laser Genius, från Prima Power och Din Maskin.

Dan Andersson, produktionschef på EAB, berättar;
Vi har haft Din Maskin som leverantör i många år och vi gillar dem! Vi har såklart också mycket stora förväntningar på den nya lasern och den kommer att bli ett mycket bra tillskott till vår produktion, avslutar Dan.

Maskinen har innovationer som laserarm i karbonfiber och stativ av syntetisk granit. Effektiviteten ökas ytterligare med dynamiska linjärmotorer som ger ökad produktivitet på upp till 15% jämfört med traditionella system. Skärhuvudet har adaptiv optik för automatisk justering av fokusläge och fokusdiameter, med skyddsglas i snabbväxlingskassett. EAB har även utrustat sin maskin med optioner som SMART Cut, MAX Cut och NIGHT Cut som optimerar laserprocessen för varje applikation. Skyddskabinen finns i två olika versioner: LEAN, snabbare att installera och med ett attraktivt pris, och OPEN, med högre tillgänglighet till arbetsområdet.

EAB är, som sagt, sedan många år kund till Din Maskin och vi hittar både lasermaskiner, pressar och stansmaskiner i deras fina anläggning.

För mer info om Prima Power laserskärmaskiner, kontakta en säljare på Din Maskin eller besök www.dinmaskin.se

Här hittar du till EAB: www.eab.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here