Forserums Verktyg startade sin verksamhet vid mitten av 40-talet. Då handlade det nästan uteslutande om verktygstillverkning. Idag är det legotillverkning av detaljer i tunnplåt.

Kunderna finns i södra Sverige och framförallt i Småland. Forserums Verktyg tillverkar detaljer i tunnplåt och är duktiga på stansning, kantpressning, bockning (vikmaskin), laserskärning, svetsning, slipning, excenterpressning, montering och erbjuder även lackering och annan ytbehandling allt efter kundens behov. Man har lång erfarenhet av produktutveckling och legotillverkning inom bygg el och inredning.

För att kunna erbjuda kunderna bästa tänkbara service är AB Forserums Verktygsindustri noggranna med att ständigt uppdatera maskinparken med modernaste maskiner för plåtbearbetning. En modern maskinpark, god förmåga att hålla utlovade tider och en flexibilitet som gör att man smidigt kan ställa om produktionen från en dag till en annan.

Forserums Verktyg och Din Maskin har en lång historia! I deras moderna maskinpark syns följande maskiner från Din Maskin: SafanDarley servoelektrisk kantpress i Ergo-utförande, en kombilaser, en bockautomat samt två stans-/vinkelsax från Prima Power.


Nu har man gjort ytterligare en tung investering genom två robotiserade, servoelektriska kantpressar från SafanDarley/Starmatik!

Torbjörn Andersson, VD och delägare i företaget, säger så här:
– Det är svårt hitta utbildad personal som kan köra kantpress. Vi vill möta konkurrensen med helautomatiska maskiner och bli mindre sårbara. Anledningen till att vi valde SafanDarley/Starmatik var att vi hade möjlighet att själva bestämma exakt hur cellerna skulle se ut för att passa oss på bästa sätt. Konkurrenterna har ett färdigt koncept men Starmatik kundanpassar. Det passar oss ypperligt! Att vi även kunde utrusta våra celler med automatisk verktygs- och gripdonsväxling var också ett plus. Anledningen till att vi valde att köpa två celler på en gång är att två maskiner ger mer effekt än en helt enkelt! Efter vår investering av kombilasern visste vi att nästa flaskhals skulle bli bockningen. Istället för att köpa en maskin och behöva göra en ny investering om 1,5 år valde vi att köpa båda på en gång – och tar då all utbildning samtidigt vilket sparar tid i förlängningen.

Starmatik är specialiserade på kantpressrobotisering och gör ca 50 installationer om året. Alla lösningar anpassas efter kundens önskemål och behov såsom kantpresstorlek och robotstorlek. Programmering sker genom import av en DXF-ritning. Därefter programmeras både kantpress och robot samtidigt off-line i en 3D virtuell mjukvara SimulEasy. Både press- och robotprogram kan vid behov enkelt modifieras online. Mjukvaran Supervisor Software gör det möjligt att kököra produkter.

Systemet är även möjligt att integrera med ett lagersystem typ PrimaPower Night Train. Med full automation kan systemet köras utan att behöva stanna för plundring av färdigbockade detaljer och påfyllning av plåtämnen. Workcell Supervisor kan integreras med affärssystemet för automatisk återrapportering osv.

För mer information om robotiserade kantpressar, kontakta en säljare på Din Maskin eller gå in på www.dinmaskin.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here