HTEC till Afrika, Haas öppnar sin första certifierade utbildningsanläggning i Marocko


Torsdagen den 11 september öppnade Haas Automation sitt första HTEC-center (Haas Technical Education Centre) i Afrika, vid Institute för Aeronautics and Airport Logistics (ISMALA), i Casablanca, Marocko.

ISMALA är en specialinstitut som ingår i den nationella arbetsorganisationen Office de la Formation Professionnelle et de la Promotion du Travail (OFPPT). ISMALA öppnades för ett år sedan av Hans Majestät, Kung Mohammed den 6:e. ISMALA är ett av över 300 liknande resurscentra i Marocko. Dessa har skapats i syfte att förbereda ungdomar för arbete i nationens tillväxtsektorer. Precis som namnet antyder har Casablanca-anläggningen byggts specifikt i syfte att tillhandahålla utbildning inom flygteknik och andra liknande ämnen. Över 100 av världens ledande tillverkare av flygplan och flygplansdelar finns redan i Marocko.

Moroc 4 red

Öppnandet av det nya HTEC-centret organiserades och utfördes i samarbete med representanter från ISMALA, OFPPT, Haas Automation Europe, och den lokala HFO-representanten i Marocko som är Performer CNC, Frankrike. Många av de lokala mediakanalerna fanns på plats vid evenemanget, inklusive flera VIP-gäster, bland annat Larbi Bencheikh som är verkställande direktör för OFPPT, och som klippte bandet vid ceremonin tillsammans med marknadschefen för Haas Automation Europa, vår egen Bert Maes.

Moroc 3 red

”Detta är ett mycket spännande evenemang för Haas”, säger Bert Maes. ”HTEC-centrets skolpartnerprogram har skapats för att erbjuda bästa tänkbara utbildningsplattform för studenter och lärare på vägen mot bästa möjliga CNC-färdigheter och kompetenser. För Marocko, som har fortsatt att dra till sig investeringar från andra länder, är det högsta prioritet att utbilda unga människor. Det här evenemanget är bara början – för Haas och även för Marocko. Idag har vi beslutat att införa minst tre ytterligare certifierade Haas-utbildningscentra inom ramen för OFPPT-instituten. På detta sätt kommer många företag inom skärande metallbearbetning i Marocko att klara arbetskraftsbehoven genom att anställa färdigutbildad personal.”

 

En av cheferna på ISMALA är Abdelhadi Benmkaddem: ”Inom flygindustrin krävs en mycket hög kvalitetsnivå. Våra standarder här hos ISMALA är följaktligen mycket höga. Vi behövde prisvärda och tillförlitliga CNC-maskiner med höga prestanda och support i bästa klass. Haas-maskinerna och vårt samarbete med Haas Factory Outlet – Performer CNC – stämmer perfekt med behoven. Våra studenter kommer mycket snart att vara redo att börja arbeta på flygföretagen och bidra på ett värdefullt sätt.”

För ytterligare information var vänlig kontakta:
MBMC – International Press and Publicity
+44 (0) 1603 283 601
press@mbmc-uk.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here