Stenkoll på processerna

Många tillverkande företag har anpassat sitt affärssystem efter sina specifika förutsättningar med hjälp av Prosmart. Bolagets flexibla system har nu utvecklats ytterligare vilket ställer högre krav på nya användare under uppbyggnad men som är både säkrare och effektivare, samt kräver mindre arbetsinsats när den väl är i drift.

Prosmart System AB i Nässjö satsar fortsatt på att erbjuda flexibla lösningar med stort personligt engagemang och i tätt samarbete med kunden. Men nu till hösten kan man alltså erbjuda nya kunder ett utvecklat system som är orienterat kring kundens egna processer.
– Ja, det bygger på att användaren själv bygger sina menyer utefter hur verksamheten är uppbyggd och det finns också möjlighet till simulering av produktionen vilket är mycket effektivt. Det handlar om verksamhetsutveckling, berättar Torbjörn Josefsson på Prosmart, som ansvarat för utvecklingen av Prosmart-systemet.

Sedan starten i slutet av 80-talet har Prosmart utvecklat sitt erbjudande stegvis och numera kan kunderna bland annat också lägga till en modul för ekonomi och administration som hanterar allt från förfrågan till faktura. Kunderna är till stor del metallegotillverkare men finns också inom elektroindustri, grafisk industri, plast och processindustri. Det nya, utvecklade och processorienterade systemet börjar lanseras på allvar nu till hösten. Den stora skillnaden, förutom möjligheten till simulering av produktionen, är att ett större ansvar läggs på användaren i uppbyggnadsskedet.

» VI SER STOR UTVECKLINGSPOTENTIAL FRAMÅT OCH TROR ATT DET FAKTUM ATT VI KAN BISTÅ MED ALLA BITAR I PROCESSEN KOMMER ATT GE OSS FORTSATT TILLVÄXT «

– Vi styrde uppbyggnaden av menyer centralt tidigare men nu är det alltså användarna själva som sköter detta, givetvis med hjälp av oss som rådgivare. I samband med att vi nu lanserar det nya, utvecklade systemet har vi också anställt en verksamhetsutvecklare som kommer att bidra mycket till detta, berättar Torbjörn Josefsson och fortsätter:

Torbjorn

– Det utvecklade systemet kräver att användaren bygger upp systemet och går igenom processen mycket noggrant och tar hänsyn till små detaljer. Detta innebär inte jättemycket arbete men är något som måste göras. Det tar cirka två dagar att gå igenom processerna.

Prosmart, som idag har ett 60-tal kunder, till största delen i södra Sverige, hoppas och tror på fortsatt god utveckling genom att ständigt hålla MPS-systemet under utveckling.
– Ja, vi ser stor utvecklingspotential framåt och tror att det faktum att vi kan bistå med alla bitar i processen kommer att ge oss fortsatt tillväxt, säger Torbjörn Josefsson.

För mer info: www.prosmart.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here