Kyocera vändskär nu också till specialuppgifter

Kyocera producerar specialvändskär och hållare för den europeiska marknaden. Eftersom tillverkningen sker i Skandinavien är leveranstiden bara 2-3 veckor.

Du kan nu lösa bearbetningsuppgifter med vändskär som inte tidigare var möjligt, säger Sven Pankalla som är tekniker på Kyocera i Sverige.

– Vi kan anpassa vändskäret med en kundanpassad profil och vi kan utveckla specialhållare, som du också kan använda med Kyoceras standardvändskär. Detta ger kunden tillgång till Kyoceras kompletta produktprogram av vändskär samt vändskär med unika geometrier, beläggningar och hårdmetallskvaliteter, säger Sven Pankalla.

Flera av Kyoceras kunder har redan fått specialvändskär och hållare levererade för bearbetning av speciella profiler, dimensioner eller toleranser.

– Kunderna producerar detaljerna snabbare, eftersom verktygen är konstruerade för den specifika bearbetningsuppgiften och kan till exempel göra konturer i ett arbetstempo. Med specialanpassade lösningar reducerar kunden bearbetningstiden som i sin tur ger lägre enhetskostnader fortsätter Sven Pankalla.

Sven Pankalla berättar att Kyocera snabbt kan ta fram den rätta lösningen och tillverka verktygen.

– Eftersom Kyocera producerar både vändskär och hållare i Skandinavien kan vi ge kunderna snabb support och service. En specialutvecklad lösning kan vara klar på 2-3 veckor, avslutar han.

Produktion av specialutvecklad vändskärsverktyg på Kyocera. Vändskärskropparna kan ha en mängd olika geometrier, utifrån kundens behov.

Mer information finner ni på www.kyocera-unimerco.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here