För sjätte året i rad samlas metallbearbetande industrin i Jönköping för Metal Inspiration Days. Årets tema fortsätter på det vinnande konceptet ”Tjäna mer pengar i Sverige”. För vad är det egentligen som är viktigast när det väl kommer till kritan för svensk tillverkningsindustri? Jo, ökad lönsamhet.

Metal Inspiration Days går av stapeln 28-29 november och är ett unikt samarbete av några av branschens tyngsta aktörer, Stenbergs, Edströms Maskin, ABB Robotics och Kyocera Unimerco. Tillsammans med rekordmånga utställare som visar upp senaste tekniken och löser branschens utmaningar. Att fortsätta på förra årets tema ”Tjäna pengar i Sverige” kändes helt naturligt då det är en av de viktigaste utmaningarna för branschen. Utan vinst och lönsamhet i företagen stannar hela organisationen upp, internt och externt.

Under två intensiva och inspirerande dagar erbjuder vi besökarna utställningar, demonstrationer och föredrag som kommer lysa nytt ljus över de utmaningar som branschen brottas med. Metal Inspiration Days är en möjlighet för branschen att träffas, nätverka och utbyta erfarenheter och idéer om exempelvis automation, minskade ställtider, mätutrustning, verktyg och innovativa produktionslösningar. Och det är svaren på de här frågorna som leder till att ”Tjäna mer pengar i Sverige”.

På onsdag kväll, 28 november, är den årliga inspirationskvällen i samband med Metal Inspiration Days. Kvällens talare och inspiratör är Christer Fuglesang, Sveriges förste och hittills ende astronaut. Med en gedigen bakgrund som forskare och en enastående karriär kommer han kunna lyfta årets tema till en annan nivå.

För mer information och anmälningsmöjligheter besök arrangemangets hemsida: www.metalinspirationdays.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here