OVEDA Teknik har utökat sin kompetens inom svarvning med en ny svarv av typen CLX 350 V6 från DMG MORI. Det är den första svarv för kutsbearbetning med subspindel och Y-axel i OVEDAS maskinpark, och den kommer att öka svarvavdelningens effektivitet.

OVEDA Teknik som startades av Ove och Daniel 2006 är ett litet men växande företag inom legobranschen. Bolaget utför alla former av legoarbeten inom skärande bearbetning i de flesta förekommande material. Maskinparken består idag av 6 st CNC-fräsar och 7 st CNC-svarvar. Det finns även en mindre svetsavdelning för stål, rostfritt stål och aluminium.

Valet att investera i just en CLX 350 V6 från DMG MORI berodde på fler olika saker. Maskinens storlek, d.v.s. footprint, som är den minsta i sin klass, effekten i både huvud- och sub-spindel, spånavgången och arbetsutrymmen för verktyg runt revolvern var bland de punkter som avgjorde valet. ”Vi är väldigt nöjd med både stabiliteten och noggrannheten i maskinen” säger Daniel Claesson. ”Det känns som vi har valt helt rätt maskin för det vi ska tillverka”.

Det är Daniel och hans bror Mattias som har hand om produktion och de tekniska besluten hos OVEDA. Peter Smith från DMG MORI säger att -”killarna var väldigt noggranna i sin utvärdering och det uppskattar jag som säljare. Våra maskiner har en hög tekniknivå som kommer att lyfta kompentensen hos OVEDA Teknik.” ”Det är riktigt kul att var med på tåget när unga ambitiösa företagare satsar på ny teknik för att utveckla sitt företag”.

Mer info om DMG MORI CLX 350 finns på hemsidan //se.dmgmori.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here