Nu finns CoroTurn® SL-skärhuvudena med CoroTurn HP

Sandvik Coromant meddelar att skärhuvudena CoroTurn® SL nu finns med munstyckena CoroTurn HP (High Precision) som riktar skärvätskan exakt dit det behövs och på gränssnittet mellan verktyg och arbetsstycke. Denna innovation garanterar att ni som använder CoroTurn SL kan vara säkra på att spånbrytningen blir säker, vilket både underlättar spånavgången och förlänger livslängden vid bakplaning.

Det utökade erbjudandet innehåller skärhuvuden får skärvätsketryck upp till 70 bar. Skärhuvudena är konstruerade får att passa bakplaningsoperationer med släpp mellan kropp och komponent och huvudena finns i storlekarna 25 och 40 mm, för att passa positiva skär i D- och V-utförande.
CoroTurn® SL är ett universellt modulsystem med adaptrar med utbytbara skärhuvuden för att bygga specialanpassade verktyg för olika typer av bearbetning. Det genialiska gränssnittet med räfflad lösning, Serration Lock (SL), är extremt robust och gör det möjligt att skapa många olika verktygskombinationer med bara några få adaptrar och skärhuvuden: med tre svarvbommar och tre huvuden kan du skapa upp till nio olika konfigurationer. Dessutom har CoroTurn SL-skärhuvudena fyra offsetförskjutningssteg, upp till 23 mm. Det ger bra räcklängd och största möjliga svarvbomsdiameter, vilket är perfekt för utmanande operationer inom flygindustrin och olje- och gasindustrin, som uppborrning av kaviteter (flaskuppborrning). Här passar SL-adaptrar perfekt i kombination med Silent Tools dämpade svarvbommar för operationer med långa överhäng eller vibrationstendenser.

CoroTurn HPs fasta, förinställda högtrycksmunstycken på de nya huvudena levererar parallella, laminära skärvätskestrålar med hög hastighet. De positiva effekterna märks redan vid lågt skärvätsketryck och när trycket ökas kan mer krävande arbetsmaterial bearbetas.

För effektiv skärvätsketillförsel erbjuder Sandvik Coromant lösningar hela vägen från maskin till skäregg i form av spånnenheter, adaptrar och hållare, självklart med stöd av särskilda skärgeometrier.

Läs mer på:
www.sandvik.coromant.com/sv-se/products/coroturn_hp/Pages/default.aspx

Sandvik Coromant
Sandvik Coromant är en global ledande leverantör av skärande verktyg, bearbetningslösningar och know-how till den metallbearbetande industrin. Med omfattande investeringar i forskning och utveckling skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsnormer tillsammans med våra kunder. Dessa inkluderar världens största bil-, flyg- och energiindustrier. Sandvik Coromant har 8500 anställda och finns representerat i 130 länder. Vi är en del av affärsområdet Sandvik Machining Solutions inom den globala industrikoncernen Sandvik.

Kontaktuppgifter:
Nikki Stokes “PR & Advertising, EMEA“ Sandvik Coromant
Tel: +44 (0) 121 504 5422
Email: nikki.stokes@sandvik.com

Birgit Schöniger “Senior Account Manager“ Pinnacle Marketing Communications, Ltd.
Tel: +44 (0) 208 429 6554
Email: b.schoeniger@pinnaclemarcom.com

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here