Från vänster. Mikael Ronder, Mikael Hansen, Tommy Gudmundsson.

Östrand & Hansen AB i Bankeryd, som är verksamma inom plåtpressningsverktyg samt automationslösningar till svenska industriföretag utökar nu sin maskinpark med en Okuma Genos M560-V. Det är en vertikal fleroperationsmaskin med rörelseområde XYZ 1050,560,460, maskinen har en 15 000 varvs spindel på 199 Nm samt 32 verktygsplatser, och det senaste styrsystemet P300M med OSP Suite.

”Vi har haft bra tryck i verksamheten under flera år, och under senare tid har vi varit tvungna att lägga ut viss bearbetning när vår egen kapacitet inte räckt till”, säger företagets VD Mikael Ronder.

”En av våra styrkor är att ha egen bearbetning. Vi ser att efterfrågan på våra tjänster fortsätter att öka, och då är det naturligt att vi nu utökar kapaciteten genom denna investering. Med en ny modern maskin så höjer vi ju även tekniknivån i företaget. Vi har i processen utvärderat flera olika maskinalternativ och leverantörer, men Stenbergs drog det längsta strået när vi värderade pris, prestanda och service. Vi har ju även två Okuma-maskiner sedan tidigare som vi har mycket god erfarenhet ifrån”, kommenterar Mikael Ronder ytterligare om beslutet.

Maskinen kommer att levereras och driftsättas i början av februari 2019.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here