Flera olika faser möjliga med nya CoroMill 495

Vissa arbeten kräver flera specialfräsar i fleroperationsmaskinens verktygsmagasin för att skapa olika komponentfaser. Men nu kan Sandvik Coromant erbjuda CoroMill 495®, ett universalverktyg som gör att mekaniska verkstäder endast behöver en enda fasfräs för att utföra många olika fasningsarbeten. Detta frigör inte bara extra utrymme i verktygsmagasinet utan minimerar även lagerhållningen och kostnaderna.

De flesta tekniska komponenter kräver minst en fas, och eftersom merparten av moderna mekaniska verkstäder kör små serier i många olika material, är risken för täta verktygsbyten och långa riggtider stor. Med CoroMill 495 kan samma verktyg användas för många olika fasarbeten, vilket minskar stilleståndstiden och maximerar maskinutnyttjandet. Verktyget har vändskär med fyra skäreggar och fräskroppar med ett högt antal skär i förhållande till kroppsstorleken.

Förutom konventionella övre faser kan CoroMill 495 användas för att gå igenom ett hål och fasa undersidan av komponenter. Den här mångsidiga fräsen kan också användas för att förbereda för svetsning, gradning och till och med planfräsning om det behövs.

Bland de tillgängliga fräsdiametrarna finns 12–25 mm och 40–63 mm för att man ska kunna skapa 15°, 30°, 45° och 60° fasvinklar med kopplingstyper som cylindriskt skaft, Coromant EH och Coromant Capto®, medan en tumversion på 0,5–1″ använder en Weldon-koppling.

Med sorterna GC1030 (-PM-geometri) och GC1040 (-MM-geometri) blir fasningen lyckad i många olika material, inklusive stål, rostfritt stål, gjutjärn, aluminium och varmhållfasta superlegeringar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here