Peter Örtlund, ägare av Slipmekano och Fredrik Ljungberg, Area Sales Manager på Duroc Machine Tool, har utvecklat ett bra samarbete som har lett till investeringen av Doosan 850 VCF LSR II.

Vid infarten till den anrika bruksorten Boxholm ligger det mindre familjeföretaget Slipmekano som de senaste åren har genomgått en spännande utvecklingsprocess. Företaget har lanserat en helt ny hemsida, har erhållit två ISO-certifikat och uppdaterat sin maskinpark med en multifunktionell svarv med frässpindel och en fullt 5-axlig fleroperationsmaskin från Doosan. Investeringarna stärker företagets position och gör att fler företag utanför regionen nu upptäcker Slipmekano.

Doosan 850 VCF LSR har en spindeleffekt på 22kW och spindelvarvtal på 12000 rpm.
Doosan 850 VCF LSR har en spindeleffekt på 22kW och spindelvarvtal på 12000 rpm.

Det första som Slipmekanos besökare ser när de kliver in i produktionshallen är Doosans prisbelönta multifunktionella svarv Puma SMX 3100S som företaget köpte in av Duroc Machine Tool 2017. Svarven, som är utrustad med en frässpindel och B-axel, utmärker sig för sin innovationsrika och ergonomiska design och har fått ta emot The Red Dot Award inom området produktdesign, Australian International Design Award och Good Design Award i Sydkorea. Några meter bort står den senaste investeringen från Duroc Machine Tool, den

5-axliga vertikala fleroperationsmaskinen Doosan 850 VCF LSR II, som levererades och installerades sommaren 2019.

– Maskinen var belagd redan innan den levererades och har sedan dess bara kört på. Investeringen innebär att vi kan köra mer avancerade bitar. Tidigare hade vi bara en enkel bäddfräs men nu kan vi vända sida på detaljerna
i maskinen och göra färdigt dem i ett snabbare tempo med högre noggrannhet och kvalité än tidigare, berättar Peter Örtlund, ägare av Slipmekano.

Bruksorten Boxholm är sprunget ur den svenska industrikoncernen Boxholms AB och som många andra industriföretag i regionen finns en stark koppling till det anrika företaget. I början av 1980-talet arbetade Peter Örtlunds far Jan Örtlund som underhållschef på Boxholms AB, nuvarande Ovako Bar. Samtidigt som det stod klart att Boxholms AB skulle omorganiseras fick Jan Örtlund höra att leverantören Slipmekano, som anlitades för att slipa verktyg, var till salu. Tillsammans med Boxholms AB:s verkstadschef köpte han bolaget och flyttade det till Sättertorp utanför Boxholm.

– Två år senare började jag på företaget och de första tio åren slipade vi verktyg, men med tiden blev vi allt mer en mekanisk verkstad med manuellt styrda maskiner. Vi började även göra en hel del svets- och underhållsarbeten, vilket vi fortfarande är väldigt duktiga på.
– Under sommarveckorna är vi ute på valsverken i regionen och gör underhållsarbeten.

 Slipmekano växte till slut ut ur sina lokaler och fann då en ledig lokal inne på Ovako Bar AB:s område, vilket kändes naturligt vid tidpunkten med tanke på företagens goda relation och samarbete.

– Ovako vet exakt vilken kvalité och noggrannhet som vi kan leverera och vi vet vad de förväntar sig av oss. Alla samarbeten som vi har med våra kunder bygger på bra relationer och det är också därför som det är till oss alla ringer när de behöver sina bitar akut. Vi står för kvalité och snabba leveranser.

– Den nya har blivit ett stort lyft och är enkel och rolig att köra, anser maskinoperatör Henrik Fredriksson.
– Den nya har blivit ett stort lyft och är enkel och rolig att köra, anser maskinoperatör Henrik Fredriksson.

Kundstocken har alltid bestått av främst företag från regionen, det vill säga Östergötland, norra Småland och en del av Västra Götaland, men nu börjar allt fler företag utanför regionen upptäcka Slipmekano. Första steget var att företaget lämnade Ovakos område och flyttade in i lokaler precis intill riksväg 32.

– Ovako behövde lokalerna själva, men vi såg också att flytten gav en positiv effekt även för oss. Tidigare var vi mer starkt förknippade med Ovako, eftersom vi låg där, och efter flytten blev det lättare för andra företag
i branschen att besöka oss och forma nya samarbeten.

– Lokalmässigt krävs det lite mer planering vid investeringar då denna lokal är lite mindre, men fastighetsägaren har nu också påbörjat grundarbeten för en utbyggnation mot riksväg 32. I den delen kommer vi ställa våra mindre maskiner.

Den andra förändringen är att företaget under våren har lanserat en ny hemsida i syfte att förbättra sin marknadsföring och leda potentiella kunder från sökmotorer och hemsidans förstasida vidare till kontakt med någon på företaget.

– Det tog inte lång tid innan vi fick napp från ett företag i Stockholm och ett i Göteborg, men just de jobben valde vi att tacka nej till då det var för små detaljer för att det skulle bli lönsamt. Vi kör gärna större detaljer, och framförallt tillverkning i små serier i alla material.

Den största förändringen är att Peter Örtlund de senaste åren har gjort två större maskininvesteringar som har medfört att Slipmekano har tagit steget från mekanisk verkstad till en mer avancerad mekanisk verkstad. Fram till millenniumskiftet använde Slipmekano endast manuella maskiner, men 1999 investerade företaget i sin första styrda maskin, en mindre svarv. När Peter Örtlund ensam tog över företaget 2007 bestämde han sig för att investera i en större styrd svarv, men när den väl levererades hade världen drabbats av en finanskris.

– Vi hade ett par tuffa år där vi fick säga upp folk, och än så länge har vi inte drabbats lika hårt av pandemin som vi gjorde då. Visst, vi märker att jobben minskar i branschen, men vi har ändå haft en hyfsad beläggning på våra maskiner.

Till Doosan 850 VCF LSR II valde Slipmekano Heidenhain TNC 640 som styrsystem, vilket är ett system som de kände till sedan tidigare och är nöjda med.
Till Doosan 850 VCF LSR II valde Slipmekano Heidenhain TNC 640 som styrsystem, vilket är ett system som de kände till sedan tidigare och är nöjda med.
Doosans prisbelönta multifunktionella svarv Puma SMX 3100S har en svarvlängd på 1520 millimeter och är utrustad med frässpindel Capto C6.
Doosans prisbelönta multifunktionella svarv Puma SMX 3100S har en svarvlängd på 1520 millimeter och är utrustad med frässpindel Capto C6.

– I våras var vi färdiga med vår ISO 9001- och ISO 14001-certifiering, men när covid-19 slog till kunde inte kunderna komma ut och godkänna oss. Med certifiering hoppas vi på att få fler jobb.

När Fredrik Ljungberg, Area Sales Manager för Distrikt Öst på Duroc Machine Tool, tillträdde sin tjänst för fyra år sedan hade Slipmekano redan börjat titta på en Puma SMX 3100S med styrsystem från Siemens, och när det var dags för EMO i Hannover 2017 åkte Peter Örtlund ner dit för att titta på maskinen.

– Vi hade fått ett par förfrågningar på jobb och insåg att vi behövde en svarv som kunde göra mer avancerade svarvdetaljer. Sen finns det många maskinleverantörer, men vi tycker att Doosan levererar kvalitetsmaskiner för ett rimligt pris. När vi såg den där nere slog vi till, berättar Peter Örtlund.

Samarbetet med Fredrik Ljungberg på Duroc Machine Tool ledde sedan till att företaget började titta på en fleroperationsmaskin i Doosans stora produktkatalog som innehåller upp mot 400 olika modeller av fleroperationsmaskiner, fräsar och svarvar.

– Som en av Nordens och Baltikums största leverantörer av verktygsmaskiner, verktyg, maskinservice och support representerar vi ett 60-tal internationellt kända fabrikat, bland annat Doosan. Ingen annan har en liknande bredd, förklarar Fredrik Ljungberg.

– Vår affärsidé är att hjälpa verkstadsföretag i Norden med allt från maskiner, verktyg, tillbehör och produktionsoptimering till finansiering, service, support och utbildning. Oavsett vad du behöver inom verktygsmaskiner så kan vi leverera det.

Efter ett studiebesök på ett företag som redan hade den flexibla 5-axliga vertikala fleroperationsmaskinen Doosan VCF 850 LSR II i Sverige valde Slipmekano att investera i en Doosan VCF 850 LSR II med Heidenhain TNC 640 som styrsystem.

– Vi använder Heidenhain på andra maskiner och är nöjda med det systemet. Många gånger får vi bara ritningar och inte färdiga filer, och då är det bra med ett system som är enkelt att programmera. Vi är även duktiga på att konstruera reservdelar med rätt toleranser utifrån trasiga bitar som skickas hit.

Sydkoreanska Doosan, som årligen tillverkar runt 18 000 maskiner, har ett stort lager med olika maskinmodeller i Tyskland och kan leverera maskiner till Sverige på en eller två veckor. Men eftersom Slipmekano var tvungna att gjuta fundament innan leverans fick brinntiden styra när maskinerna kunde levereras. – Med stora maskiner är det viktigt med ett stabilt golv som inte flexar för då finns chansen att maskinen kan röra på sig lite. Det är inte bra om man jagar den sista noggrannheten, men här har man gjort ett bra grundarbete till båda maskinerna, berättar Fredrik Ljungberg.

Med ett bord på 3500 millimeter gånger 870 millimeter kan Slipmekano köra stora detaljer plus att man kan köra 5-axliga detaljer upp till en meter i diameter.
Med ett bord på 3500 millimeter gånger 870 millimeter kan Slipmekano köra stora detaljer plus att man kan köra 5-axliga detaljer upp till en meter i diameter.
Detaljer som har bearbetats i nya Doosan VCF850 LSR II och är klar att levereras till kund.
Detaljer som har bearbetats i nya Doosan VCF850 LSR II och är klar att levereras till kund.
Verktygsmagasinet i Doosan VCF 850 LSR II har plats för 60 verktyg.
Verktygsmagasinet i Doosan VCF 850 LSR II har plats för 60 verktyg.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here