Kalle Nyrén maskinsäljare på Bromi Gruppen som är generalagent för den japanska maskintillverkaren Brother i Sverige och Per Melert marknadsansvarig på Nyström
Pressgjuteri AB, är båda mycket nöjda med maskinlösningen som nu skall ge kortare ledtider till kunderna och en högre produktivitet för underleverantören på Maråsliden i Gnosjö.

Så var det åter dags att bege sig ut på vägarna, till Gnosjö där företaget Nyströms Pressgjuteri AB med en kombination av moderna maskiner, framåtsträvande utveckling och decennier av tradition och samlat hantverkskunnande inom pressgjutning av aluminium gett stora framgångar i nutid genom robotisering, automatisering och teknisk kompetens.

”Man kan säga att även om vi alltid har ett finger i luften för att känna vart framtidens vindar blåser, så är historien viktig för oss och fötterna står stadigt förankrade i den trygga Gnosjöandan”.

”När det gäller skapandet av aluminiumdetaljer till både möbelindustrin och övrig industri bland våra 20-talet nordiska kunder vill vi slå ett slag för vår innovationsrikedom. Denna tillsammans med nära hundra år av samlad yrkesskicklighet har gjort oss till ett tryggt val i gjuteribranschen, som gjutet, helt enkelt!”

Ett av specialverktygen som levererades till Nyströms var denna profilfräs
Ett av specialverktygen som levererades till Nyströms var denna profilfräs

Inom gjutning är slipning och polering ett måste som efterbearbetningsmetoder, ofta manuellt, vilket är tungt och krävande för personalen. Idag är den manuella slipningen nästan helt borta och automatiseringsprocesser har gjort att man effektiviserat sin produktionskedja och också skapat en arbetsmiljö som attraherar medarbetarna. Och nu börjar en automationsresa inom skärande bearbetning med en investering som vi skall titta närmare på.

– Vi gör affärer just nu som får oss att inse att svensk industri är konkurrenskraftig tack vare automatisering.
I bakgrunden givetvis ett stort tekniskt kunnande och där våra offerter ofta blir till order tack vare att vi kan erbjuda tekniskt tänkande och kunnande, säger Per Melert som bakom sitt jobb som marknads- och kundansvarig har ett CV som tidigare innefattar både operatörsjobb och produktionsteknik.

Fräsa, borra och gänga med en av
marknadens snabbaste maskinlösningar

Turn-Key projekt till Nyströms Pressgjuteri i Gnosjö, innehållande Brother palettmaskin, automatisering, fixturer och bearbetningsverktyg från Kyocera Unimerco.

– När kunden besökte oss under ett öppet hus i oktober 2019 fanns redan tankarna om att producera mer i egen regi. Efter att ha bekantat sig med vårt utbud av maskiner och olika automatiseringsnivåer föll valet på en Brother Speedio R650 X1 palettmaskin tillsammans med en standardiserad automationslösning. I leveransen ingick även fixturer för fem detaljer, verktyg, programmering och igångkörning av detaljerna, berättar Kalle Nyrén ansvarig maskinsäljare på BromiGruppen.

– Vi har nu medvetet gjort valet att satsa på egen maskinpark när det handlar om den skärande bearbetningen. Vi ser ökade volymer och kan nu räkna hem våra jobb på ett bra sätt och som nu kommer att bli fler, säger Per Melert och fortsätter;

– Som sagt så lade vi ut en förfrågan/kalkyl med tidsstudie till flera maskinleverantörer som svarade med offerter och vi fann snabbt att Bromi Gruppen gav det bästa förslaget ( inte bara maskinlösning utan även service och support) och med en presentation av sitt erbjudande som var bland det bästa jag sett och hört (och jag har sett många presentationer genom åren) så var valet givet.

– Investeringen vi gör handlar också om att vi vill automatisera oss så mycket som möjligt. Med nya maskiner kan vi fortsätta att öka produktionen, säger Per och Kalle Nyrén håller med.

– Framtiden är automatisering i någon form. När vi säljer en verktygsmaskin så är det till 90 % med någon form av automation. Idag styr cykeltiderna, produktivitet och antalet maskintimmar per dygn.

 – Med korta cykeltider som här på Nyströms måste det till en automationslösning för att hinna med. Då hinner inte operatören med att ladda och plundra manuellt, helt enkelt.

Kalkylerna höll med god marginal

– Nyströms bad oss göra en tidsstudie på fyra olika detaljer och i våra lokaler i Värnamo byggde vi upp en standardautomationslösning med;

– Brother Speedio R650 X1 fleroperationsmaskin. Rörelse X650 Y400 Z305 mm.  18,9 kW spindelmotor. Tool-Tool 0,8 sek. Palettväxling 3,4 sekunder. 22 verktygsplatser. Spindel 16 000 varv.

Med automation Brother Feedio, kopplat till en ABB robot och ett vision system.

Vad vi förstår, så har du Kalle, sålt maskiner sedan 1982. Det betyder lång erfarenhet och tiderna förändras som vi förstår. Idag är det tuff konkurrens och verktygsmaskinerna har blivit allt snabbare med allt högre spindelvarvtal och fått den stabiliteten som ger maskinköparen stora möjligheter att förbättra både kvalitet och produktivitet.

Så vad är kundnyttan med investering i en nyckelfärdig produktionscell?

– Rent allmänt kan man säga att man får reducerad kostnad för skärande bearbetning med tekniken in-house. Minskade ledtider och ökad förädlingsgrad med allt under samma ”tak”. Man kvalitetssäkrar själv en större del av sin produktion och ökar sin framtida flexibilitet vilket genererar nya order, säger maskinsäljare Kalle Nyrén.

–Tittar vi specifikt så har Nyströms fått en maskincell på plats som är klar att köra produktion från dag ett. Programmen är klara och inkörda, fixturering och verktygsval är klart och det är egentligen bara att trycka på knappen för cykel start.

– Maskinen har varit igång i fyra månader nu och allt fungerar väl, säger Per Melert.

Vi ber även Kyocera Unimerco att kommentera projektet där man är verktygsleverantör. Ola Johansson, säljare
i distriktet, var med och tog fram verktygen, och han menar att det är en stor fördel att involvera verktygsleverantören i en maskinaffär från första början. Genom det nära samarbetet kunde maskinen levereras med en totallösning för verktyg och hållare.

– Det innebär att kunden kan köra igång sin produktion direkt och vara trygg i att verktygen är optimala för deras bearbetning. När vi är med från början kan vi också komma fram till bästa möjliga fixturering och bearbetningsstrategi. Genom det kan kunden uppnå högsta möjliga processäkerhet, som till exempel bra spånkontroll, vilket vi har ett stort fokus på, säger Ola Johansson.

Verktygen som Nyströms behövde var både standardverktyg och kundanpassade verktyg (specialverktyg), något som Kyocera Unimerco kan tillhandahålla snabbt och enkelt. Vid produktion av stora serier är kundanpassade verktyg en viktig del i att minska cykeltiderna och därmed öka lönsamheten.

– Vi har lång erfarenhet av tillverkning av både standard- och specialverktyg. Till Nyström levererade vi bland annat en spåndelande pinnfräs som löste ett stort problem med spånor i bearbetningsutrymmet. Spånorna blev betydligt mindre och kunde spolas bort med kylvätskan, avslutar David Klint Key Account Manager på Kyocera Unimerco.

Industridetaljer. Aluminium är ett lätt material med hög sträck- och brottgräns som lämpar sig väl för gjutning. Det är även lättbearbetat, korrosionsbeständigt och har hög ledningsförmåga. Det fina med att pressgjuta detaljer är att det i ett steg går att integrera många funktioner. Många gånger är det smartare att pressgjuta en detalj istället för att smida, pressa eller svetsa den. Inte minst för att kvalitén blir högre, priset lägre och därtill enkelt att återvinna. Pressgjutning har även bra måttnoggrannhet och repeterbarheten är mycket hög. – Sist men inte minst har aluminium många miljömässiga fördelar och materialet vi använder blir återvunnet till 97 %, säger Per Melert.

Industridetaljer. Aluminium är ett lätt material med hög sträck- och brottgräns som lämpar sig väl för gjutning. Det är även lättbearbetat, korrosionsbeständigt
och har hög ledningsförmåga. Det fina
med att pressgjuta detaljer är att det i ett steg går att integrera många funktioner. Många gånger är det smartare att pressgjuta en detalj istället för att smida, pressa eller svetsa den. Inte minst för att kvalitén blir högre, priset lägre och därtill enkelt att återvinna. Pressgjutning har även bra måttnoggrannhet och repeterbarheten är mycket hög.

– Sist men inte minst har aluminium många miljömässiga fördelar och materialet vi använder blir återvunnet till 97 %, säger Per Melert.

Dags för svensk industri att bli självförsörjande

Produktionen ska inte behöva stanna när länder sätts i karantän. I Gnosjöregionen är nu många företag i tillverkningsindustrin som Nyströms redo att takta upp och möta nya behov hos sina kunder. Och det är dags för svensk industri att bli mer självförsörjande.

 – Vi har fått flera order p.g.a att länder har stängt ner sina fabriker. Vad som hände under 90- och 2000-talet var att många stora svenska företag gjorde vad man kunde för att lägga produktion i låglöneländer, ofta långt bort på andra sidan jordklotet, det blev en trend och i många fall ett flockbeteende. Men i takt med den stora automatiseringsvåg som sköljt över den globala industrin har många av fördelarna försvunnit med outsourcing. Idag är närheten till sina kunder viktigt, samma kultur och hållbarhet för miljön när det handlar om transporter och logistik, säger Per Melert på Nyströms.

– Flexibla underleverantörer på nära håll är bästa lösningen på sikt. En annan avgörande aspekt är möjligheten till snabba omställningar. Vår kompetens är lite ”unik” vilket ger oss fördelar när vi lämnar offerter. Vår teknikkompetens följer produkten från ax till limpa. När man har kunder där design står i fokus så är ytan viktig. Nyströms Pressgjuteri har lyckats att växa tack vare sin ständiga modernisering, men också den tradition av kunskap och bra slutprodukter som kunderna inte vill vara utan. En snygg yta med ett genuint inre helt enkelt.

– Om efterfrågan förändras eller om jag måste styra om produktionen av andra skäl är det lättare att göra det med en flexibel underleverantör på nära håll. Jag förstår inköpare som jagar lägsta pris men lägsta pris är sällan den bästa lösningen på sikt, säger Per.

Ofta är småländska tillverkningsindustri i Gnosjöregionen något av ekonomiska under. Nyströms Pressgjuteri AB är ett av dem. Kloka beslut, affärssinne och arbetsamhet präglar många företag samt långsiktighet och trygghet. Den senaste investeringen är ytterligare ett bevis på att man är på rätt väg. Och man ser fler affärer på gång in. Det innebär fler maskininvesteringar och en eventuell utbyggnad av produktionsytan om inget oförutsett inträffar.

Mer information:
www.nystromsgjuteri.se

Stolta gjutare

En stor del av produktionen handlar om att förse möbelbranschen med pressgjutna aluminiumdetaljer. Det kan till exempel vara kryssfoten under en kontorsstol som på fotot. Det finns många fördelar med att pressgjuta aluminium. Exaktheten, frånvaron av skarvar och förmågan att ingjuta olika funktioner i en detalj. Materialet kan även lätt pulverlackeras i olika färger. Stoltast är man över att man med raffinerade slip- och polermaskiner och
egenbyggda konstruktioner i automations-lösningar kan uppbringa exakt den ytfinish som estetiken kräver. Detta är Nyströms tämligen ensamma om i landet. Inte konstigt att designvärlden i många år efterfrågat företagets detaljer.

Stolta gjutare En stor del av produktionen handlar om att förse möbelbranschen med pressgjutna aluminiumdetaljer. Det kan till exempel vara kryssfoten under en kontorsstol som på fotot. Det finns många fördelar med att pressgjuta aluminium. Exaktheten, frånvaron av skarvar och förmågan att ingjuta olika funktioner i en detalj. Materialet kan även lätt pulverlackeras i olika färger. Stoltast är man över att man med raffinerade slip- och polermaskiner och egenbyggda konstruktioner i automationslösningar kan uppbringa exakt den ytfinish som estetiken kräver. Detta är Nyströms tämligen ensamma om i landet. Inte konstigt att designvärlden i många år efterfrågat företagets detaljer.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here